SISTERS IN CRIME (NL)

MUZIKALE VOORSTELLING

Donderdag 15 om 21 u. en vrijdag 16 augustus om 20.30 u.

Salon Bleu

Duur: 1 u.

De brutaliteit, de spot en de American dream van de jaren 50 gegalvaniseerd door twee tedere en onbeschaamde vrouwen

 —

Ellis Island, 1950.

Twee zussen en hun pianist komen net van de veerboot en zijn bereid tot alles om hun plaats in de Nieuwe Wereld te veroveren.

In satijn, bont en zonnebrillen, schuimen ze de cafés en music halls af als bedrieglijke en verfijnde boeven. Van Bernstein tot Gershwin over Cole Porter: grote klassiekers en zeldzame parels, deze muziek geïnspireerd op Afro-Amerikaanse ritmes, zacht en humoristisch, viert een tijdperk van grote emancipatie en culturele mix.

Gedreven door de techniek van de twee lyrische zangeressen-actrices en de jazzman-pianist, mixt dit trio koortsachtig klassiek en jazz met eenzelfde onbeschaamdheid. Dit showconcert tussen de music hall en het cabaret haalt de klassiekers vanonder het stof en roept met een bijtende humor de American way of life op.

 

Het ongelooflijke trio brengt contralto Sarah Laulan, derde laureate van de Koningin Elisabethwedstrijd in 2014 en sopraan Julie Mossay samen, twee uitzonderlijke zangeressen die de prestaties in Europa oplijsten. Naast hen, Johan Dupont, wonderkind-pianist, een echt kameleonfenomeen dat, met fragiele grenzen, muzikale genres overstijgt. Na het succes van Jukebox Opera afgelopen zomer, ontdek Julie Mossay, Johan Dupont en hun handlanger op deze reis naar het hart van de Amerikaanse musical.

Tarief 2

Van en met Julie Mossay (soprano), Sarah Laulan (contralto) en Johan Dupont (piano)

Regie: Édouard Signolet

Productie Wooha ASBL

Foto © Jean-Fabian Leclanche

Vertaling :

 

Pour réserver, c'est ici
I’DONT SPEAK FRENCH