JOSEPHINA (NL)

GEBARENTHEATER

SACD-prijs 2018 voor gebarentheater: Sicaire Durieux en Sandrine Heyraud

Zaterdag 17 augustus om 21 u. en zondag 18 augustus om 17 u.

Salon Bleu

Iedereen vanaf 8 jaar

Duur: 1 u.

We onthouden de oppeppende illusie en de zin om liefde te beleven als een vurige dans. Catherine Makereel – Le Soir

 —

Een concentraat van elegantie en verrukking!

In zijn appartement, bezaaid met snuisterijen, lijkt een man vredige dagen door te brengen en zijn dagelijkse klusjes te doen. Langzaamaan zien we een aanwezigheid die in zijn universum leeft. Het neemt ruimte en tijd in beslag, het is alomtegenwoordig. Het is Josephina.

Deze poëtische, romantische en nostalgische voorstelling verbeeldt wonderbaarlijk de kwelling en tederheid van een koppel. Getuigenis van een liefde die obsessie wordt door fragmenten van het leven, hun lichamen raken elkaar, botsen, weerhouden zich, omhelzen en kalmeren elkaar. Deze voorstelling, als een vurige dans, laat het aan ons, toeschouwers, om onze eigen interpretatie te geven aan wat er gebeurt. Het Belgische gezelschap Chaliwaté heeft zijn creatie ontwikkeld rond de interactie van beweging en spraak. Dit creatief patchwork stelt de lichamen op de proef voor een welbespraakt resultaat dat ons in het verhaal stort … Toegankelijk voor alle doelgroepen is deze show over de hele wereld veelvuldig vertoond en beloond.

Tarief 2

Tarief 6 « Famille »/ »Familie » (2 volwassenen+ 2 kinderen)

Van Sicaire Durieux en Sandrine Heyraud

Met Sicaire Durieux en Elsa Taranis Debefve – Dramaturgie: Katya Montaignac

Met de steun van de Federatie Wallonië-Brussel, Algemene cultuuradministratie, Algemene dienst voor artistieke creatie, het Théâtre de la Roseraie, SMART.BE, COCOF, de gemeente Anderlecht, de gemeente Jette.

Foto © Milena Strange – Sofam.be

Vertaling :

 

Pour réserver, c'est ici
I’DONT SPEAK FRENCH